Příspěvek pro studenta

Vážený pane Krása.Syn bude od října studovat v denním studiu na vysoké škole.Výživné od otce již dva roky nebere,protože po střední škole hned v dalším studiu nepokračoval.Nově také zažádal na doporučení lékařú o ČID.Chci se zeptat zda v případě že mu bude ČID přiznán má otec znovu povinnost začít mu přispívat finančně i když je sám v invalidním důchodu a s druhou manželkou vychovává další dvě děti.Syn jiný příjem nemá,já sama  jsem také Čid a pracuji v chráněné dílně. V případě,že otec přispívat nemusí,má syn nějaké další možnosti nebo ne.Děkuji.  
 
Jana

Vážená paní Jano,

pokud bude Vašemu synovi přiznán ČID ztrácí možnost uplatnit požadavek na výživné od rodičů. Takže jeho otec nebude mít povinnost přispívat na jeho výživu. Při studiu by mohl syn požádat o sociální stipendium.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.