Přeřazení ze 2.stupně na 1. stupeń invalidity

Dobrý den,ač jsem mladý 2.2.2010 jsem prodělal infarkt přední stěny srdce.Ihned mě operovali 2 stenty a následně do 30 dnů mi byl v operován Kardio-Vertr-defibrilátor.Od ledna 2011 mi byl přiznán invalidní důchod II.stupně,stím,že jsem 15.2.2011 nastoupil zpět do zaměstnání.Letos 24.1.2012 jsem byl pozván k roční kontrole-posudkové komisi k přezkoumání zdravotního stavu.Výsledkem jednání bylo,že jsem byl přeřazen z 2.stupńě na 1.stupeń invalidity.Samozdřejmostí bylo oznámení mnou,že 26.1.2012 budu vyšetřen svým kardiologem(pravidelná půlroční kontrola),kde mi kardiolog oznámil-napsal do zprávy,že vyhodnocení posudkové lékařky je dle jeho názoru nesprávné.Nyní čekám na vydání rozhodnutí o změně invalidity,na jehož základě se chci odvolat.Prosím proto o radu,jak postupovat.Přílohou přikládám lékařskou zprávu z kadiologického vyšetření a posudek o invaliditě-kontrolní. Děkuji za radu s pozdravem ze Slovácka Aleš Dorin
 
Aleš Dorin

Vážený pane Dorine,

Váš dotaz jsem předal do poradny NRZP ČR.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

 

 

jakmile dostanete rozhodnutí o změně stupně ID, máte právo do jednoho měsíce podat  námitky na Českou správu sociálního zabezpečení. Pokud byste mi zaslal svoji e-mailovou adresu, přeposlala bych vám vzor těchto námitek.

Pokud vám nebude v námitkách vyhověno tak máte dále možnost obrátit se na Krajský soud správní se žalobou . Tato forma  odvolání  je bezplatná.

I vzor žaloby by vám byl zaslán.

 

Zatím tedy tolik a jsem s pozdravem

 

 

 

JUDr. Věra Dreslerová

Poradna pro osoby se zdravotním postižením a seniory NRZP ČR

tel.: 266 753 422

e-mail: dreslerova@nrzp.cz

www.nrzp.cz/poradna

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR

Partyzánská 7, 170 00 Praha 7