posudek o invaliditě

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda může posudkový lékař v posudku o invaliditě měnit diagnozy nebo zjištění doložená zprávou lékaře specialisty? Samozřejmě bez jakéhokoli dalšího vyšetření nebo zjišťování, pouze "od stolu". Dále, zda je běžné, že v Posudku o invaliditě jsou zkopírované tři roky staré údaje (z předchozího posouzení)? Přestože je k dispozici nové lékařské vyšetření a toto je uvedeno v seznamu doložené zdravotnické dokumentace na novém Posudku. Přesto jsou v novém Posudku zkopírovány informace z předcházejícího posudku, které jsou odlišné od nové zprávy(aktuální skutečnosti). A jedná se o opakovaný výskyt, prostě část posudku okopírovaná z minulého. Je pak takovýto posudek objektivní? Děkuji
 
Teddy

Vážený pane Teddy,

samozřejmě, že to co popisujete je špatně. Posuzující orgán by měl vycházet z aktuálního zdravotního stavu a nemůže měnit sám o sobě diagnózy, když klienta nevyšetří. Doporučuji Vám, abyste ještě před vydáním rozhodnutí o míře invalidity podal připomínky k hodnocení zdravotního stavu a nechal si je v kopii potvrdit.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.