podmínky pro žádost o ID

Dobrý den, mám dotaz ohledně ID. Mám fobické poruchy diagnoza F40,9 a F41, které mi znemožňují normální činnosti v běžném životě. Léčím se asi 4 roky, ale poslední měsíce je stav o něco horší a jsem v péči psychiatra a chodím na psychoterapie. Chci se zeptat, co musím doložit a jaké jsou podmínky pro přiznání ID. Děkuji
 
Regina

Vážená paní Regino,

nárok na ID je zpravidla splněn tehdy, když žadatel je delší dobu v pracovní neschopnosti. Například půl roku a jeho ošetřující lékař mu napíše zprávu, ve které doporučí přiznání ID. Takže takto byste měla postupovat. Žádost se podává na OSSZ.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.