Paresa n. peronei

Dobrý den, Pokusil bych se ve zkratce seznámit Vás se svým zdravotním problémem. Tím je paresa n. peronei dx. - nejspíše v rámci polyneuropatie kriticky nemocných, na PDK v rozsahu svalů inervovaných n. peroneus známky chybění sval. vláken pravděpodobně v důsledku nekrozy při ischemizaci konč. /EMG/ v r. 2015 - chůze o 2 FH pro mne osobně velmi náročná - Ach. šlacha tuhá, zkrácená - akt. dorziflexe 0 - 400m cůze mi trvá 45 min. - záchvatovitá bolest prstů obou DK Chtěl bych se Vás zeptat, jak se teno stav hodnotí při žádosti /obnově/ inv. důchodu. Děkuji za odpověď Robert Hanzlík
 
Robert Hanzlík

Vážený pane Hanzlíku,

nejsem odborným lékařem a tudíž nemohu posuzovat Váš zdravotní stav. Doporučuji Vám, abyste měl od svého ošetřujícího lékaře uvedeno, že chůze je možná pouze s holemi a že nejste schopen jít po schodech a nedokážete ujít více než 100 metrů. Potom byste mohl uspět s opětovnou žádostí o invalidní důchod. Vaše diagnóza odpovídá vyhlášce 359/2009 Sb., která stanoví diagnózy pro přiznání ID, ale vždy záleží na rozsahu postižení.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnoval Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.