Odvolání

Dobrý den mám dotaz dostala jsem rozhodnutí o invaliditě 1stupne a byl mi priznan důchod,mám problémy z dýcháním a lékaři mi našli sarkodiozu druhého stupne,generalizovaná lymfadenopatie od května tohoto roku mi nasadili glukokortikoidy po kterých jsem přibrala 20kg,i při této léčbě se mi dýchání nezlepšilo tak mi je snižují a pak mi chtějí nasadit novou léčbu,a doktorka na posudkové mi mi přiznala invalidní důchod prvního stupně zdůvodňuje že se mi špatně dýchá že jsem přibrala na váze chci se zeptat jestli se mám proti rozhodnutí odvolat děkuji Dvorackova
 
Jaroslava Dvorackova

Vážená paní Dvořáčková,

 

určitě Vám doporučuji, abyste podala námitku proti rozhodnutí o přiznání ID I. stupně. Námitka se podává prostřednictvím OSSZ, která vydala rozhodnutí, ale adresuje se na ČSSZ, Křížová 25, 155 00 Praha 5.

Současně však Vás upozorňuji, že námitka nemá odkladný účinek, takže Vám I. stupeň ID bude přiznán. Jako příjemce tohoto důchodu jste sice zdravotně pojištěna, ale nejsou Vám počítány roky pobírání ID I. stupně do náhradní doby pro starobní důchod. Proto Vám doporučuji, abyste se hned eidovala jako uchazečka o zaměstnání na Úřadu práce.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.