Odebrání ID III.stupně

Dobrý večer vážený pane Kráso, Měla bych na Vás dotaz či prosbu o pomoc?? 20.2.2013 jsem byla LKP kde mi snížili ID z III na I stupeň. Anamnéza: 3/93 zahájena CAPD 5/93 1.Transplantace kadaverózní ledviny,léčena Cedetrinem pro vaskulární rejekci 10/93 kolapsový stav po dehydrataci 12/94hospitalizována pro febrilie,přechodně zhoršená funkce štěpu 9/95rejekční epizoda,léčena Thymoglobulinem 6/96biopticky potvrzená toxicita CyA snížena dávka a funkce ledviny 6/00zhoršení funkce sklerozující nefropatie i,bez rejekčních změn CyA toxicita proto CyA postupně vysazen 9/04zhoršená funkce štěpu biopsie s nálezem chronicky sklerozující nefrophatie III stupně,asymptonická hyperkalcémie 5/06 hysterektomie s bil. adnexektomií-pro susp.ca 6/06 selhání funkce štěpu zahájena HD. 11/06 odebrání I.transplantované ledviny 22.10.2007 Transplantace č.II Od roku 1996 jsem v ID plném. Kreatinin se pohybuje 130-180 několikrát jsem prodělala záněty močových cest které provázejí vysoké teploty a zvracení což vede k dehydrataci,vždy je nutno zaléčit antibiotiky. Hyperkalcémii nejasného původu se kterou si neví rady ani lékař.Osteroporézu. Mám i vyšší tlak a anémii. Díky imunosupresi i sníženou imunitu. Nesmím mezi velký počet lidí. Jsem unavená a domácí práce zvládám pouze s velkými přestávkami. Byla jsem celkem v šoku že mě posudková lékařka bez mrknutí oka dala snížení 40 procent a tím mě přeřadila na nejnižší stupeň invalidity. PL se mě pouze zeptala zda se cítím na to jít do práce na což jsem jí odpověděla že ne. A tak jsem se Vás chtěla zeptat jestli má cenu podat námitku? Případně se i soudit??? Velice pěkně Vám děkuji za odpověď s pozdravem Najmanová
 
Božena Najmanová

Vážená paní Najmanová,

vždycky má smysl se bránit. Doporučuji Vám podat námitku, která se podává prostřednictvím OSSZ k ČSSZ. V případě, že neuspějete, tak si myslím, že má smysl se bránit i soudní cestou.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.