Nový dotaz

Dobrý den, prosím o radu. Jsem nyní v pracovní neschopnosti, po úraze hlezna. Neschopenka mi byla již třkrát prodloužena. Komplikace s lečbou, již 3 operace kotníku. Nyní mě čeká čtvrtá a to artrodéza kotníku po které budu mít min. 2 měsíce sádru. Pote rehabilitace. Byl mi nyni pridelen invalidni duchod druheho stupne i presto ze mam termin operace zacatkem ledna. V praci musim dat vypoved a prihlasit se na pracovni urad,kam si vubec nedovedu predstavit ze budu se sadrou dochazet. Za cely rok a pul mam ochable svalstvo, doma jezdim na invalidnim voziku a o berlich ujdu sotva 100m. Myslite ze je mozne podat namitku a mohla bych dostat trojku duchod? Stacilo by mi na pul roku alspon nez nohu trochu rozhybu. Operace byla odkladana kvuli silne osreoporoze, zacinajici KRBS, a mam pourazovou artrozu se zanikem kloubni sterbiny v hlezni proto nyni dalsi operace. Dekuji za odpoved pane Krasa.
 
Katka

Vážená paní Katko,

podat námitku proti rozhodnutí o přiznání ID II. stupně samozřejmě můžete, ale obávám se, že nemusíte být úspěšná. Vůbec však nerozumím tomu, proč byste měla v práci dávat výpověď, pokud byste ji mohla vykonávat po stabilizaci Vašeho zdravotního stavu. Tak byste výpověď neměla dávat. Pouze, pokud je zřejmé, že nebudete moci vykonávat zaměstnání, které jste vykonávala před úrazem, a zaměstnavatel pro Vás nemá náhradní zaměstnání, tak je možné uvažovat o výpovědi.  Nepíšete, co se Vám stalo. Pokud by to byl pracovní úraz, máte nárok na 12ti násobek mzdy.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.