Nepřiznání invalidního důchodu

Dobrý večer pane Krása, je mi 25 let (odpracováno 4,5roku) a trpím hyperelasticitou vazů v celém těle. Mám po 3 neuspěšných operacích pr. kotníku (mám hluboké poranění lítkového nervu, omezení hybnosti a necítím část nohy) Mám problémy i s druhým kotníkem a v lednu bych měla podstoupit na obouch kotnicích artrodézu ( zpevnění kloubů) . Mám časté podvrtnutí kotníků i na rovině a nohy oteklé a hrají všemi barvami. Před pár dny jsem byla přizvána ke komisy, kde mi ihned než jsem dosedla na židly sdělily, že jsem mladá a že ať si udělám školu a jdu si sednout do kanceláře, že důchod mi na to nedají a ať nečekám, že by mě ho potom přiznali po zpevnění kloubů. Bylo mi sděleno, že se s tím dá normálně chodit.(Ani žádnou prohlídku neprovedli)  Odborník, který by mi měl dělat operaci mluvil o tom, že veškeré aktivity nebudu moct dělat a chůze jen o berlích. Bohužel jsem tedy po paní "doktorce" u komise vyjela, že ať si zkusí něčím zpevnit kotníky a ukáže mi, jak bude chodit normálně, podle jejích slov. Řekla mi, že ona nic zkoušet nebude a ať si s ničím takovým nevymýšlím a ukončilo se vše. Chtěla bych se Vás zeptat, jak v tomto případě mám postupovat a chtěla bych se i zptat, zda se jednotlivé hodnoty procentní míry poklesu pracovní schopnosti sčítají. Mám i astma, ale lékařské zprávy jsem nepředkládala. Nechtěli je vůbec vidět. Předem děkuji S pozdravem Batromijová
 
Simona

Vážená paní Batromijová,

jednotlivé diagnózy se při posuzování invalidity nesčítají. je možnost pouze přihlédnout k ostatním diagnózám a zvýšit procento míry invalidity maximálně o 10 %. Doporučuji Vám podat námitku proti rozhodnutí. Námitka se podává prostřednictvím OSSZ přímo k ČSSZ.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.