Námitka

Dobrý den, pane Kráso, omlouvám se, že píši ještě jednou. Psala jsem Vám 9.12. "Prosba o radu", ale dostala jsem jinou odpověď než jsem očekávala. Což se zase tak moc nestalo. Protože musím nejprve podat námitku a ne správní žalobu. prosím pěkně, zde je má otázka. Uvádíte nebo doporučujete pro všechny případy jen jeden vzor, který mi připadá dost chaotický, protože je jak pro zamítnutí ID, tak snížení. I přesto, že dělám hodně v administrativě, přiznám se (snad bez studu), že nad vzorem sedím již pár hodin a moc dobře nevím, jak námitku dát dohromady. navím, zda jsem jediná, ale omlouvám se za tuto poznámku. Nedal by se formulář nějak zjednodušit? Děkuji moc a přeji pěkné Vánoce. Šárka Janštová
 
Šárka Janštová

Vážená paní Janštová,

nejlépe tedy bude, když se obrátíte na poradnu NRZP ČR, kde Vám s formulací námitky a pokud bude třeba i s formulací správní žaloby poradí. Kontakt na poradnu je poradnanrzpcr@nrzp.cz, tel.: 266 753 427.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.