Inv.důchod

Dobrý den pane Kráso. Měl bych na Vás dotaz, i když vím, že nejste posudkový lékař, máte v tomto mnoho zkušeností, právě se zdravotně postiženými lidmi. Podle magn. rezonance mi byly diagnostikovány pokročilé degenerativní změny krční páteře: spondyloartróza C5/6, dorsální osteofyty a spondyloze C6/7 na krční páteři. Doporučení neurologa je, vyhýbat se riziku úrazu krční páteře s prevencí nadměrné zátěže. Myslíte si, že by jsem si mohl na toto žádat o přiznání inv.důchodu? Abych případně mohl být zaměstnán alespoň v chráněné dílně, nebo vykonávat lehčí práce. Velice Vám děkuji za odpověď a přeji hezký den.
 
Miroslav

Vážený pane Miroslave, 

pokud nemáte vážná omezenjí, která by Vám znemožňovala ve větší míře zaměstnání, obávám se, že byste na invalidní důchod nedosáhl. Klíčové je míra ztráty pracovních schopností.

S pozdravem Václav Krása

Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.