invalidní důchod a zaměstnání

Dobrý den, Před jedenácti měsíci jsem měl pracovní úraz (tříštivou zlomeninu obouch patních kostí. V měsíci srpnu mě byl přiznán invalidní důchod třetího stupně a byla ukončena pracovní neschopnost. V hodnocení důchodu je napsáno , že nemohu pracovat za zcela mimořádných podmínek. Pracoval jsem jako skladník. Nyní po skončení neschopenky jsem opět v zaměstnání, ale jelikož mám problém s chůzí  a bolestivostí obouch pat tak pomáhám v kanceláři při prodeji. Zatím mi nechali původní plat a nepředělávala se ani pracovní smlouva. Vůbec nevím jak dále postupovat, aby nedošlo k odebrání inv. a já se nedostal do životních nesnází , jelikož mám rodinu s malými dětmi. jsem člověk , který chce pracovat, ale vůbec nevím jak mám postupovat , abych něco neopomenul a něco nepokazil. Děkuji za odpověď  
 
vladimír

Vážený pane Vladimíre,

pokud budete pracovat na plný úvazek a ve stejném zaměstnání, tak Vám reálně hrozí odebrání ID. Doporučuji Vám, abyste pracoval maximálně 3 hodiny denně, případně abyste změnil zaměstnání. Záleží na vašem rozhodnutí.

S pozdravem Václav Krása

 

Vážený pane, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.