Invalidní důchod

Dobrý den.V pondělí 18.2.13 jdu k LPK k posouzení mého zdravotniho stavu po CMP a počítám s tím že mi bude priklepnut ID.Praktický lekař mi musí poté do 30dní ukončit neschopenku ale to je jádro problému protože jsem zaměstnán v Německu a odtud jeste ID nemám, proto od nich stále pobírám nemocenské dávky na českou neschopenku.Vůbec nevím jak se mám v tomto případě zachovat.Děkuji za případnou radu.
 
Pavel S.

Vážený pane Pavle,

pokud Vám nebude přiznán ID III. stupně, tak se nic neděje, protože můžete i nadále pobírat dávky v nemoci. V případě ID III. stupně nespatřuji také problém, že budete pobírat nemocenské dávky z Německa. Musíte ukončit PN v Česku. Dávky z jiného pojištění nejsou posuzovány jako zakázaný příjem.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.