Invalidni duchod - prakticka hluchota

Dobry den pane Krasa, prosim o informaci jak je to s duchodem pro praktickou hluchotu ztrata dle fowlera 95,7% ? Mám duchod 1.stupne a nyni po dvou letech tenkrat jsem ztratu mela dle fowlera 88,9% me prisel dopis k dostaveni a novemu posouzeni zdravotniho stavu. Zhorsilo se mi to hodne a tak nevim,jak me budou volat,jestli mam uz narok na 2.stupen nebo se zmenil zakon,vubec netusim. Predem dekuji za odpoved Eva
 
Eva

Vážená paní Evo,

míra invalidity se stanoví podle vyhlášky č. 359/2009 Sb. Postižení sluchu najdete v VIII. kapitole přílohy vyhlášky. Podle uvedené přílohy se zdá, že byste měla mít nárok na II. stupeň, záleží však na rozhodnutí posudkového lékaře. Pokud byste neuspěla, doporučuji Vám podat námitku.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.