ID III. st po operaci

Dobrý den pane Kráso. Velmi si cením, že dávate rady postiženým spoluobčanům. Obracím se na Vás taky s prosbou o radu. Jsem invalida II. st, jsem na ÚP a je mi 62let. linvaliditu mám přiznanou již trvale, tedy bez další kontroly. Chodím o 2 FH. Minulý měsíc jsem si způsobil úraz ramene a mám jít zanedlouho na operaci (poškozená rotátorová manžeta).  To rameno bylo do teď zdravé a nemělo žádný podíl na získani invalidity. Můj dotaz zní: Můžu si po operaci požádat o zvýšení  stupně iinvalidity na III. st,, tedý na plný? Po operaci vzhledem k tomu, že chodím o 2 FH budu minimálně 3 měsíce až půl roku téměř nemobiloní, nebo se budu pohybovat s vysokým rizikem pádu. Děkuji za odpověď.
 
Jaroslav Kuz

Vážený pane Kuzi,

pokud se zhorší Váš zdravotní stav, tak je logické požádat o  III. stupeň ID. POkud jste doposud pracoval, tak Vám doporučuji, abyste po dovršení věku na starobní důchod si nechal přiznat starobní důchod a nečekal na automatické překlopení po dovršení 65 let věku. Váš starobní důchod by měl být vyšší a vydělal byste na tom.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.