ID

DOBRY DEN,VCERA SEM BYL U LPK OHLEDNE DUCHODU BYL MI ZAMITNUT INVALIDITA POUHYCH 20 PROCENT BYLO MI RECENO ZE SEM V PODSTATE ZDRAVI PONEVADZ PRACUJI JAKO ELEKTRIKAR BEZ OMEZENI.DOKTORKA MI REKLA AZ BUDETE DELAT NA POLOVICNI UVAZEK TAK PRIJDTE A DUCHOD DOSTANETE ,NECHAPU.MAM 7 LET ULCEROZNI KOLITIDU ,V REMISI,ALE BERU LEKY ASACOL A IMURAN,20 LET MAM VYSOKY TLAK PRENNESA,LOKREN,RHEFLUIN A SEM KRATKOZRAKY NA OBE OCI 7,5 DIOPTRII CHCI SE ZEPTAT ,MA CENU DE ODVOLAT ,BUDE TO NECO PLATNE? DEKUJI ZA ODPOVED PAVEL MATOCSIK.
 
PAVEL MATOCSIK

Vážený pane Matocsiku,

problém je v tom, že při hodnocení míry invalidity se nesčítají jednotlivé zdravotní problémy, přihlíží se k nim maximálně 10 %. Pokud však pracujete jako elektrikář bez omezení, tak se obávám, že opravdu bude těžké, abyste získal ID. Můžete se odvolat prostřednictvím Krajského ÚP k MPSV ČR.

S pozdravem Václav Krása

 

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.