Dotaz ohledně Důchodového výměru

Dobrý den p.Kráso. Můj dotaz se týká tzv. Důchodového výměru. Dnes mi bylo doručeno vyjádření o uznání Invalidity 2.stupně. které mi bylo zasláno OSSZ. Mě by zajímalo za jak dlouho nebo v jaké zákonné lhůtě by mi měl být doručen Výměr důchodu a kdy bych měla dostat první výplatu? Invalidita mi byla uznána od 26.11.2012. Děkuji za Vaši odpověď a s pozdravem paní Martina
 
Martina

Vážená paní Martino,

peníze obdržíte zpětně k datu 26. 11. 2012. je však možné, že chvíli ještě na peníze budete čekat. Přesto se domnívám, že v únoru byste mohla obdržet zálohu na důchodové dávky.

Pokud jde o rozhodnutí, tak to můžete čekat delší dobu, protože ČSSZ poslední dobou nezvládá administrativu.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.