DOTAZ NA PID A KARTU ZTP

DOBRÝ DEN,PANE DOKTORE.MÁM DVA DOTAZY.PŘES 20 LET SE LÉČÍM S NEMOCÍ BECHTĚREV.O ID JSEM SI ZAŽÁDAL AŽ V ROCE 2005.BYL MI PŘIZNÁN ČID.V ROCE 2010 JSEM SI PODAL ŽÁDOST NA ZVÝŠENÍ STUPNĚ.BYLO MI PŘIZNÁNO ČID DRUHÉHO STUPNĚ.DNES JSEM BYL NA LPK-NA SVOU ŽÁDOST.OSOBNĚ NA SOBĚ CÍTÍM ZHORŠENÍ VE VŠECH SMĚRECH.ZCELA JISTĚ JE ZBYTEČNÉ POPISOVAT SVOJE POTÍŽE.V PAPÍRECH OD LÉKAŘE MÁM NAPSÁNO,ŽE MÁM BECHTĚREVA ČTVRTÉHO STUPNĚ POSTIŽENÍ-HRUDNÍ.NA LPK MĚ BYLO OVŠEM ŘEČENO,ŽE JSEM NA TOM PRAKTICKY STEJNĚ A ŽÁDOST O PLNÝ ID MĚ BYLA ZAMÍTNUTA.NEJEDNOU JSEM SI VYSLECHNUL VĚTU:VY JSTE MLADÝ NA PLNÝ ID.JAKO BY SE VŠE ŘEŠILO VĚKOVĚ A NIKOLIV ZDRAVOTNĚ.JE MI 39 LET.PROSÍM,CO MYSLÍTE-MÁ CENU SE ODVOLÁVAT?DALŠÍ DRUHÝ MŮJ DOTAZ JE,PRŮKAZ ZTP.NA INTERNETOVÝCH STRÁNKÁCH JSEM SE DOČETL,ŽE PŘI NEMOCI BECHTĚREV-POSTIŽENÍ ČTVRTÉHO STUPNĚ NÁROK NA ZTP MÁM.DNES,KDYŽ JSEM SE ZEPTAL NA LPK ZDA MÁM NA TO NÁROK,MĚ BYLO ŘEČENO VELMI NEPŘÍJEMNÝM TÓNEM A POHLEDEM,ŽE NÁROK NA ZTP NEMÁM,ŽE BYCH MUSEL VYPADAT A BÝT NA TOM JINAK.CO MYSLÍTE PANE DOKTORE-MÁM SI O ZTP I TAK ZAŽÁDAT?POKUD ANO A BUDE TO ZAMÍTNUTO-MÁM SE ODVOLAT?PŘEDEM VÁM DĚKUJI ZA ODPOVĚDI NA OBĚ MÉ OTÁZKY.S POZDRAVEM A ÚCTOU K VAŠEMU POMÁHÁNÍ-J.V.
 
J.V.

Vážený pane J.,

nejsem žádný doktor. Domnívám se, že má vždy cenu odvolávat se. Úředníci spoléhají na to, že lidí nebudou chtít důsledně hájjit své zájmy. U důchodu se podává námitka a musíte ji podat prostřednictvím OSSZ, který vydal rozhodnutí, ale adresujete ji na ČSSZ, Křížová 25, 155 00 Praha 5. Do námitky stačí napsat, že nesouhlasíte s rozhodnutím, protože Váš zdravotní stav nebyl správně posouzen a má velký vliv na možnost zaměstnání. Námitku musíte podat do 30 dnů od doručení rozhodnutí.

Pokud jde o průkaz ZTP, tak tam se posuzuje především schopnost chůze. Nemůžete však dát na slova úřednice, ale musíte podat žádost o přiznání průkazu ZTP a pokud byste se žádostí neuspěl, podává se odvolání, a to do 15 dnů po doručení rozhodnutí, a to zásadně prostřednictvím ÚP, který vydal rozhodnutí, ale adresuje se na odbor odvolacích agend MPSV ČR, Podskalská 19, 128 01 Praha 2.

S pozdravem Václav Krása

Budu rád, pokud mi rozkliknete reklamu na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Děkuji