dotaz na nárok ČID?

Dne 8.8.2021 jsem podala žádost o ČID, z důvodu poklesu 46% ztráty sluchu, byla mi zamítnutá, že je to málo, podala jsem odvolání k námitkové komisy, protože jsem přišla opět o část sluchu a v době, kdy se žádost projednávala u námitkové komisy jsem měla pokles o 76%, ale chodila jsem na infuze a p. doktorka mi řekla, že mi nemůže žádost uznat, když jsem v léčbě, že se to může řešit až budu po léčbě, to nyní jsem a zpráva od ušního je, že pokles sluchu je  stále a trvale 76%, tím pádem bych nárok na ČID měla a tak to chci řešit soudní cestou... Nebo si mám podat novou žádost? Pokud to budu řešit soudně, znáte adresu, kam můžu odvolání prosím poslat? Zase bych přišla o část peněz, co by mi v případě kladného vyřízení museli vyplatit, že ano? A můžu to odvolání k soudu poslat já jako soukromá osoba nebo za mě musí jednat právní, či lékař, prosím? Děkuji. Určitě nezůstanu pomoc dlužná, hned jak vše vyřeším...
 
Marika Jungmannová

Vážená paní Jungmannová,

doporučuji podat novou žádost a pokud neuspějete, tak je nutné nejprve podat námitku a teprve po té správní žalobu, která se podává ke Krajskému soudu. Než podáte správní žalobu, tak je potřeba vyčerpat nejprve dvě předchozí možnosti. U správní žaloby se neplatí žádníé poplatky a není potřeba advokáta.

S pozdravem Václav Krása

 

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.