Dotaz na invalidní duchod

Dobrý den. Prosím o radu. Od roku 2014 mám zavedenou kolostomii a to natrvalo. V roce 2010 jsem podstoupila operaci na odstranění dělohy z důvodu rakoviny děložního čípku. Pak jsem podstoupila 34 ozařování a 4 chemoterapie. Během dvou let po ozařování se mi střeva"spekly" a tedy jsem se nemohla vyprázdnit. Než zjistili,co mi vůbec je,trvalo to půl roku. Během této doby jsem shodila 50 kilo a příšerně bolesti. Poté jsem šla na operaci s tím,že mi udělají dočasný vývod a asi za 6 měsíců mi dají zpět. Bohužel to nešlo a vývod mám na jiném místě,větší a na trvalo. Přiznali mi invalidní.duchod 1.stupne a též natrvalo. Nyní jsem si žádala o vyšší stupeň,ale zamítli. Zkoušela jsem chodit do práce,ale je jistě omezení a nevěřím,že se nestane kalamita. Z toho mám problémy s ledvinami a každý měsíc mám záněty močových cest. Protože díky ozařování vzal za své i močový měchýř. Chtěla bych se vás tedy zeptat,jestli bych se na výrok posudkoveho lékaře odvolat. Děkuji. Kochova
 
Miloslava Kochová

Vážená paní Kochová,

doporučuji Vám, abyste podala námitku proti zamítnutí vyššího stupně ID. Dokonce si myslím, že na Vaše postižení byste měla mít III. stupeň ID. Do námitky vypiště přesně to, co jste napsala mně a dále uveďte, že posuzující orgán nevzal v úvahu všechny okolnosti Vašeho zdravotního stavu. Námitku musíte podat do 30 dnů od doručení zamítavého stanoviska. Námitka se podává prostřednictvím OSSZ, která vydala rozhodnutí, ale adresuje se na ČSSZ, Křížová 25, 155 00 Praha 5.

 

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.