Dotaz invalidita a pracovní poměr

Dobrý den pane Kráso, posudkový lekřář mi snižil stupeň invalidity ze třetho na druhý stupeň, s tím, že jsem schopná pracovat na 69% na čtyři hodiny denně. Protože prý u invalidity třetího stupně, člověk není schpen práce. Když jsem argumentobala zákonem, kde je uvedeno, že mohu pracovat podle svých schopností, když mám upravné pracovní podmínky, dle svého zdravotního stavu, řekl mi, že v zákoně je určitá vyhláška, která to neumožňuje. A, že bych musela pracovat v chráněném prostředí. Můžete mi prosím říci v jaké je to vyhlášce? Pokud by se mi případně podařilo uhájit invaliditu třetího stupně, mohu pracovat na šest hodin dennně?Děkuji za odpovědi.
 
Zdenka Havránková

Vážená paní Havránková,

jediná vyhláška, která upravuje poosuzování míry invalidity je vyhláška č. 359/2009 Sb., kterou se stanoví míra invalidity. O žádné jiné vyhlášce nevím. Považuji za docela zvláštní, že Vám byla snížena invalidita na 69 %, když od 70 % je III. stupeň ID. Považuji to za naschvál. Doporučuji, abyste podala námitku, protože nepochybně by posudkový lékař měl přihlédnout k dalším okolnostem zdravotního stavu. Námitka se podává do 30 dnů prostřednictvím OSSZ, která vydala rozhodnutí, ale adresuje se na ČSSZ, Křížová 25, 155 00 Praha 5. Uveďte, že posudkový lékař nevzal v úvahu všechny okolnosti Vašeho zdravotního stavu.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.