Dotaz

Dobrý den,měla bych na Vás dotaz.Léčím se od 13 let s revmatoidní artritidu,Podstoupila jsem i nějaké ozařování koleních kloubu ale bolesti v pohybu mám pořád.Naposled na vyšetření me paní doktorka řekla že mám klouby jako 70 lety člověk,a to je mě 22 let.Můj dotaz je jestli si myslíte že bych měla nárok alespoň na poloviční důchod.Děkuji mockrát za odpověd.
 
Kamila Hrbacová

Vážená paní Hrbacová,

domnívám se, že byste mohla zkusit požádat o ID, a to zvláště, pokud máte nějaké potíže při chůzi nebo pohybu. Žádost se podává na OSSZ.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.