dotaz - invalidita III. stupně

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Jsem invalidní III. stupně, 70% snížena pracovní schopnost, nepracuji. V loňském roce jsem byla zvolena do obecního zastupitelstva v obci cca 800 obyvatel. Mám možnost být členkou volební komice do voleb do evropského parlamentu v květnu. V listopadu budou zase po roce přezkoumávat můj zdravotní stav. Musím tam uvádět, že jsem byla ve volební komisi a zároveň že jsem poslancem v obecním zastupitelstvu v malé obci. Děkuji a hezký večer
 
Nováková

Vážená paní Nováková,

to, že budete členem volební komise, nemusíte vůbec posudkovému orgánu sdělovat, protože za práci v komisi je pouze jednorázová odměna. Domnívám se, že nemusíte hlásit posudkové komisi ani skutečnost, že jste zastupitelkou v obci. Zastupitel není v pracovním poměru, ale dpostává pouze odměnu za výkon mandátu. Proto tyto skutečnosti nemusíte hlásit.

Je však pravděpodobné, že posudkový orgán bude tyto věci mít zjištěné sám, ale nemělo by to mít správně žádný vliv na posuzování Vašeho zdravotního stavu.  

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.