ČID

Dobrý den, Jsem ČID I.stupně, od ledna 2012 , nyní jsem podstoupila vyšetření pro LPK 10. prosince 2012 po roce přiznání ČID u obvodní lékařky a dodala potřebnou dokumentaci   ,teď čekám, kdy mě pozvou na posouzení ČID, je na to nějaká určená doba na vyřízení? Mohla bych mít zaměstnání, ale je podmínkou ČID , já ale teď nemohu s jistotou říci , že ho budu mít.   Jak dlouho trvá posouzení nároku na ČID ? Děkuji za odpověď.
 
Blanka

Vážená paní Blanko,

nelze vůbec odhadnout dobu, kdy budete posouzena. Předpokládal bych, že někdy na jaře. Současný systém je strašně pomalý. Doporučuji Vám nastoupit do zaměstnání. Pokud by Vám byl ID odebrán, tak Vás asi zaměstnavatel propustí. Pořád je však lepší pracovat alespoň chvíli.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.