reoperaci plotýnky

Dobrý den.Potřebovala bych poradit,jsem již 15 měsíců na neschopence.V dubnu 2013 jsem byla po dlouhé léčbě odeslána na operaci plotýnky L4-5,bolesti stále přetrvávali,ve dne jsem nemohla chodit ,v noci bolestma spát,bolesti byly příšerné,byla jsem nervozní ,nevyspaná,psychicky jsem na tom byla špatně.Všechna cvičení a rehabilitace jsem poctivě dodržovala,byla jsem i v lázních.Nemohla jsem normálně žít,čekala jsem dlouho na termín vyšetření magnetickou rezonancí,která potvrdila opět objemnou vyřezlou plotýnku L4-5. Brala jsem silné prášky od bolesti,musela jsem jít nyní v únoru na reoperaci do Brna.Musela jsem si požádat na OSSZ o prodloužení nemocenských dávek tři měsíce.Nyní jsem měsíc od druhé operace,nemocenské dávky mi docházejí a léčba je ještě dlouhá.Prosím na koho a kam se mám obrátit o pomoc co dále,mám nárok na invalidní důchod.Mám i jiné zdravotní problémy,chronické revma,záněty kloubů,operace karpálních tunelů na obou HK,před 7 lety klíštová encefalitýda,pokročilé .degenerativní změny na L páteři,výrůstky a skolioza.Mám prodělané nemoci,mononukleosa,toxoplazmoza.Mám 43 let,jsem vyučená prodavačka,pracovala jsem v masně.Prosím o pomoc a radu,co dále.DĚKUJI Patrmanová
 
Patrmanova

Vážená paní Patrmanová,

maximální doba po kterou je možné vyplácet dávky v nemoci je 720 dní cca 2 roky. Doporučuji Vám, abyste urychleně zažádala o invalidní důchod. Žádost se podává na OSSZ a bylo by dobré, kdyby žádost o invalidní důchod podpořil Váš ošetřující lékař. Vzhledem k délce pracovní neschopnosti by Vám měl důchod být přiznán.

S pozdravem

Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.
Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.