Nový dotaz

Dobrý den,pane Kráso prosím o radu.Mam 8 letou dcerku která trpí mozkovou obrnou.Byla zařazena do základní školy.I když jsme chtěli ji dát s přítelem na speciální školu.Bylo nám řečeno že dcerka nemá mentální retardací tudíž nemůže být zařazena do speciální školy.Od první třídy má ve třídě pedagogického asistenta který souhlasil že dcerku bude dávat na toaletu.A pomáhat ji při sebeobsluze.Ted je v druhé třídě a jsem tu sní jelikož asistentka odmítá a povídá že Adélka přibrala a nemůže ji přemisťovat na toaletu ani sebeobsluhy ať Musela jsem kvůli tomu skončit v práci a každou přestávku chodit za ní a vše vykonávat sama.Muj dotaz zní můžete nám nějak poradit kam se stín obrátit?Děkuji předem za odpověď
 
Zdenka Kozlíková

Vážená paní Kozlíková,

postup školy, která toleruje, že asistentka nevykonává úkony, které má, je samozřejmě špatný a je potřeba, abyste podala stížnost na školskou inspekci. Dále můžete podat ještě stížnost na KÚ, odbor vzdělávání. Nevím, kdo je zřizovatelem školy, pravděpodobně město, proto by bylo dobré promluvit také s vedením města o Vaší situaci.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.