asistent pedagoga

Přeji hezký den, měla bych na Vás dotaz týkající se asistenta pedagoga.Mám 11letou dceru-DMO spatická diparesa(dcera je na vozíčku a je závislá na pomoci druhé osoby) navštěvuje ZŠ(5.třída) s asistentem pedagoga,byl nám SPC doporučen po celou dobu výuky,ale nastal problém s financováním asistenta(asistentů- má škola pro více dětí s různými vadami a postiženími).Bohužel škole byla krajem přiznána malá částka na zajištění asistentů a bohužel škola může prozatím zaplatit asistentovi pouze 3dny  týdnně a na zbylé dva dny bohužel nejsou finance.Sama jsem se pokoušela sehnat nějaké fin.prostředky,ale bohužel ani částka kterou se mi podařilo získat nevystačí na pokrytí výplaty asistenta.Se školou jsme moc spokojeni a všechny nás mrzí,že taková situace nastala.A proto mám dotaz jak by se dala tato situace řešit.
 
Jana

Vážená paní Jano,

tuto situaci nelze řešit jinak nežli prostřednictvím KÚ, jestliže je taková potřeba pedagogických asistentů, tak kraj nemůže tyto prostředky krátit.

prosím napiště mi na adresu v.krasa@nrzp.cz o jaký kraj se jedná, s kým jste jednali a jméno školy, aby jsem mohl intervenovat na kraji. Jinou cestu nevidím.

S pozdravem Václav Krása

 

 

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.