Asistence ve školce

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu.Mám syna v MŠ již 2 roky s pedag.asistentkou která nám zároveň zabezpečuje i následnou osobní asistenci.Nyní jí vypršela 2-letá prac.smlouva a vypadá to že jí nebude ze strany školky opět prodloužena.Důvodem je prý nedostatečné vzdělání-není pedagog,žádné problémy jsme neřešily a z naší strany není důvod jí dítěti sebrat když spolupráce je i dle poradny výborná.Mohu se nějak bránit a na koho se mohu obrátit,kdo by nám mohl pomoci když ve školce to neni možné? Děkuji L.
 
L.

Vážená paní L,

nejprve mi dovolte upozornění. Považuji za podivné když někdo žádá o radu a ani nepovažuje za slušné uvést svoje jméno. Pokud asistent pedagoga nesplňuje potřebné vzdělání, tak s tím se nedá nic dělat. Doporučuji Vám, abyste se obrátila na zřizovatele školky a požadovala informaci, jak bude situaci řešit. Pokud by nadále nechtěl zajistit asistenta pedagoga pro Vašeho syna, doporučuji Vám podat stížnost na postup školky ke krajskému úřadu, odbor školství. Pokud ani potom by nebyla záležitost uspokojivě řešena, můžete se na mě opět obrátit.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.