ZVÝŠENÍ NÁJMU V BEZBARIOVÉM BYTU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

VÁŽENÝ PANE KRÁSO DNES NÁM V Č.BUDĚJOVICÍCH PŘIŠLO ZVÝŠENÍ NÁJMU Z 1400KČ NA 3054KČ JE TO ČISTÝ NÁJEM BEZ OSTATNÍCH POPLATKŮ,TO JE VODA ÚKLID ODPAD ATD.TEDY NÁJEM BUDE 5052KČ PLUS OSTATNÍ TO JE ENERGIE POPLATEK ZA RADIO TELEVIZI,CELKEM 6677KČ JE NÁS TADY HODNĚ POSTIŽENÝCH S DŮCHODEM DO 10000KČ KTEŘÍ JSOU SAMI NEBO V PÁRU.NA RADNICI SCHVÁLILI ZA m/2  42.87KČ .NÁME MOŽNOST SE NĚJAK BRÁNIT PROTI TOMUTO ROZHODNUTÍ? MOC VÁM DĚKUJI ZA ODPOVĚD.PÍŠI ZA VŠECHNY POSTIŽENÉ V NAŠEM BEZBARIEROVÉM BARÁKU.  DĚKUJI  ZA RADU BRULÍKOVÁ
 
HANA BRULÍKOVÁ

Vážená paní Brulíková,

město České Budějovice má právo zvýšit nájem, a tomu se těžko můžete bránit. Doporučujin Vám následující postup. Protože Vaše náklady na bydlení činí více než 30 % Vašich příjmů (příspěvek na péči se do těchto příjmů nepočítá), tak můžete obdržet příspěvek na bydlení. Obraťte se jednotlivě na ÚP se žádostí o příspěvek ny bydlení. Potřebujete k tomu výši nájmu a vádaje za vodu, elektriku a topení. Můžete také zkusit jednat s Magistrátem města České Budějovice, zda opravdu je nutné přistoupit ke zvýšení nájmů, když Vy budete muset žádat o dávku na bydlení. Pokud však magistrát bude trvat na svém, tak Vám nezbývá než ÚP požádat o dávku.

S pozdravem Václav Krása

 

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.