zdravotní a soc. pojištění

Dobrý den pane Kráso,mám ČID 1. stupně z důvodu psych. problémů. Žiji sama, nedávno jsem  měla pásový opar a nyní se mi po celém těle objevila lupénka, pravděpodobně z důvodu osl. imunity a stresů, které mne provázejí, protože mám existenční problémy. Dne 24.4. jsem byla objednána na ÚP,kam jsem se nedopatřním nedostavila, protože jsem si to zapomněla poznamenat,což se mi nikdy nestalo. Přišlo mi vyrozumění, že je se mnou zahájeno řízení a tak jsem ihned šla na ÚP,kde jsem se snažila vysvětlit, že to bylo nedopatření.Bylo mi řečeno, že to není důvod. Nebudu popisovat, jak mi po této návštěvě bylo. Chtěla jsem se zeptat, pokud budu vyloučena z ÚP, zda za mne bude placeno zdravotní a sociální pojištění.  Děkuji moc za odpověď. S pozdravem Irena Beláková.
 
Irena Beláková

Vážená paní Beláková,

pokud pobíráte ID. I. stupně, tak je za Vás placeno zdravotní pojištění, ale není Vám počítána doba do nároku na starobní důchod. Musela byste si platit minimální sociální pojištění.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.