žádám o radu!!

Dobrý den,jsem čtvrtým rokem v plném ID..můj největší problém jsou pády,které nemají předem jakékoliv upozornění,že nastane..jdu spadnu- ze schodů...ve městě..atd,nyní mi byla přiznána péče osoby blízké,ale mobilitu a průkaz ZTP mi zamítli..což považuji za nelogické..tak příplatek ,který manžel dostane ,projedu k lékaři,protože bez doprovodu nejsem schopna fungovat.nemám žádný přístup k financím..vše zajišťuje manžel.Pokud pojedeme na kontrolu do Brna ,tak projedeme formou IDS- 300Kč,pokud zvolím vůz 500Kč..jelikož pády jsou několikrát za den a po pádu nedokáži navázat na předchozí činnost..rovněž pokud bych jela sama i s manželem ,jak se mám prokázat ,že si potřebuji v tramvaji sednout,když nemám průkaz ZTP..to stejné je všude kde cokoliv vyřizujeme - úřady atd..Jak vím,že se někam pojede musím si nasadit uklidňující léky,poněvač se bojím,že opět budu mít záchvat.Byla jsem vyšetřena na monitoringu EEG- epileptický zdroj byl vyloučen,rovněž mám pravou ruku slabší a nyní jdu na operaci s nohou ..což údajně rehabilitace je nutná- do 6 měsíců...napsala jsem odvolání..vzhledem k tomu,pokud mi přiznali péči pro osobu blízkou je nelogické,že jsem v tomhle stavu nedostala průkaz a mobilitu..nejde mi o příspěvek 400Kč...ale pouze abych to co nastanu na péči a manžel z toho důvodu pracuje pouze 6hod..se nám finanční situace nezlepší ..naopak,na veškeré kontroly si manžel musí brát neplacené volno..protože zamněstnavatel...mu neuznává v téhle situaci propustku... Rovněž mám pocit ,že p.doktorka je neobjektivní,při posudku mi oznámila,že mi důchod prodlouží o rok,ale ,že si mám hledat práci,že mi již další prodloužení nedá...jak něco takového ,může lékař sdělit když neví jaká bude situace za rok..a předem již pacienta stresuje..protože jsem si vědoma,že žádný zaměstnavatel mně nezaměstná..mám šanci na odvolání s kladným vyřízením...mám nárok na ZTP? děkuji..chci se poradit než odešlu odvolání,abych p.doktorku více nepopudila..ale co se děje v českém zdravotnictví a vztah k invalidům je více než diskriminace...nikdo zdravý ,který posuzuje nemocného nedokáže pochopit situaci,kdy jdete spadnete..rozbijete si hlavu,koleno...a nevíte kde jste..,že se orientuji,doma,nebo ,že vím který je den,kolik hodin..kdo je prezident..neznamená,že venku jsem v bezpečí..děkuji Svobodová Ivana...Koryčany,Kroměříž..
 
Ivana svobodová

Vážená paní Svobodová,

doporučuji Vám, abyste se odvolala, a to prostřednictvím ÚP na Odbor odvolání a správních činností nepojistných dávek, MPSV ČR, Podskalská 19, 128 01 Praha 2. Možná, že se budete muset i soudit. Pokud byste neuspěla s odvoláním, opět se mi ozvěte.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.