z čehos se mi bude počítat SD

Dobrý den pane Krása, chtěl bych vědět jak se mi bude počítat SD. Několik let jsem měl PID, teď asi 7 led ID 2.stupně a od snížení pracuji na plný úvazek. Vím, že mi dají ten vyšší výpočet jen chci vědět jestli se PID a nebo částečný ID finančně připočítává do základu výměry důchodu nebo ne? Děkuji Jan S.
 
Sadílek jan

Vážený pane Sadílku,

vzhledem k tomu, že pracujete na plný úvazek, jak sám uvádíte, bude Vám starobní důchod stanoven z Vašeho důchodového pojištění z výdělečné činnosti. Pokud byste nepracoval, starobní důchod by se vypočítal především z výše ID.

S pozdravevem Václav Krása

Vážený pane,
NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.
Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.