Výpověď ve zkušební době v chráněné dílně

Hezký den pane Krása, ohledně výpovědi ve zkušební době mi je vše jasné, ovšem rád bych vás poprosil o tuto radu: Jsem nyní na nemocenské a zítra tj. 4.7.2018 se nechám uschopnit s tím, že 4.7.2018 podám písemnou výpověď v účtárně účetní zastupující majitele chráněné dílny k datu ukončení 9.7.2018 ze zdravotních důvodů lékařskou zprávou od smluvního lékaře firmy, že nejsem schopen v chráněné dílně pracovat. Může mi účetní odmítnout potvrdit výpověď ve zkušební době, nebo je povinna ji přijmout i s tím, že datum ukončení spolupráce bude jiný, než den podání výpovědi? Co vše musím od zaměstnavatele obdržet pro evidenci na ÚP + pro pojišťovnu ohledně vyplácení renty z pracovního úrazu? Předem děkuji za odpověď Petr
 
Petr

Vážený pane Petře,

pokud dáváte výpověď z pracovního poměru ve zkušební době, tak výpověď platí i bez souhlasu zaměstnavatele. Přesto se domnívám, že účetní by Vám měla potvrdit, že výpověď přijala, to úplně stačí. Měla byste obdržet zápočtový list a také lékařskou zprávu od podnikového lékaře, že ze zdravotních důvodů nemůžete vykonávat práci na kterou jste byla přijata. Dále Vám doporučuji, abyste se přihásila na ÚP jako uchazečka o zaměstnání, aby Vám byla doba počítána pro účely důchodového pojištění.   


S pozdravem Václav Krása

Vážený pane, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnoval Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.