výpověď po přiznání PID

Dobrý den,dnešním dnem mi končí pracovní neschopenka a od zítřka přecházím na PID.Zítra mě čeká jednání se zaměstnavatelem ohledně výpovědi.Buď nastoupit do práce,což nemůžu,léčba potrvá ještě měsíců,nebo dát výpověď okamžitě dohodou.Navrhovala jsem buď neplacené volno po dobu léčby nebo výpověď z důvodů § 52 písm. e).Což asi neprojde.Co dál?
 
Ju?íková

Dobrý den,

předseda NRZP, pan Krása mi předal Váš mailový dotaz k vyřízení.

Vznikem pracovního poměru vyvstávají pro zaměstnavatele i zaměstnance zákonné povinnosti.

Zaměstnavatel je zejména povinen přidělovat zaměstnanci práci podle pracovní smlouvy, platit mu za vykonanou práci mzdu nebo plat, ..atd.

Zaměstnanec je povinen podle pokynů zaměstnavatele konat osobně práce podle pracovní smlouvy v rozvržené pracovní době a dodržovat povinnosti, které mu vyplývají z pracovního poměru.

Z uvedeného vyplývá, že po ukončení pracovní neschopnosti jste povinna nastoupit do práce. Vzhledem k tomu, že Vám nepříznivý zdravotních stav neumožňuje do práce nastoupit, bude třeba pracovněprávní vztah ukončit. Nejvhodnější řešení dané situace je ukončení pracovněprávního vztahu po vzájemné dohodě.

Budete-li potřebovat podrobnější informace, napište mi telefonní spojení, já Vám zavolám a podrobněji Vaše dotazy zodpovím.

S pozdravem

JUDr. Pavel Jungr

Poradna pro osoby se zdravotním postižením a seniory tel. 266 753 422 Poradní dny : pondělí 13.00 - 16.30 hod.

středa 14.30 - 17.00 hod.

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR Partyzánská 7, Praha 7 budova Pražské teplárenské, 3. patro, dveře č. 332