Vyhledání/oslovení zaměstnance s TP

Dobrý den, prosím o info, zda neznáte inzertní nebo jinou databázi, kde by se dalo nabídnout zaměstnání osobám s TP - neslyšící. Jedná se o úklidové služby a služby pro domácnost ve Středočeském kraji, okr.Beroun, Praha západ, Hořovicko atd. V reportážích v TV je často slyšet o problémech sehnat zaměstnání pro osoby s TP-např.neslyšící, ale bohužel sehnat zaměstnance je leckdy daleko těžší a osoby s TP do svých fór na diskuzních a sociálních sítí nepostiženého nepustí a vhodný server pro tuto inzerci neexistuje. Navíc organizace sdružující tyto osoby se ZP jim mají pomáhat, ale na druhou stranu nesmí sdělovat kontakty na své klienty v daném regoinu, abych je oslovil s nabídkou zaměstnání... Takže bludný kruh... :-/ Díky za reakci případně pomoc na koho se s daným problémem obrátit. Petr Keller.
 
Petr Keller

Vážený pane Kellere,

neznám žádnou databázi osob se zdravotním postižením - neslyšících, které by sháněli práci. NRZP ČR jejíž jsem předsedou takovou databázi nevede. Tito lidé jsou zpravidla v evidenci Úřadu práce jako uchazeči o zaměstnání. Můžu Vám nabídnout pouze náš inzertní server na nabídky práce a to www.praceprozp.cz.

S pozdravem

Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.