vrácení daní u OZP

Dobrý den, zajímá mě, jestli mám nárok na vrácení daní, pokud mě zaměstnavatel zaměstnává jako OZP. Jsem od nynějška až do někdy půlky listopadu na nemocenské, než nastoupím na mateřskou, tak mě to zajímá. Děkuji
 
muff

Vážená paní Muff,

Vaše otázka je trochu nesrozumitelná. Skutečnost, že jste OZP může mít vliv na výši daně ze zaměstnání, pokud OZP pobírá invalidní důchod a je držitelem průkazu ZTP nebo ZTP/P. Zůčtování daně Vám provede Váš zaměstnavatel na konci roku a je zcela jedno zda jste na nemocenských dávkách či na mateřské dovolené. Pokud si sama podáváte daňové přiznání, tak to musíte podat až příští rok do konce měsíce března.Takže teď aktuálně nemůžete žádat žádné vrácení daně z příjmů. Je dokonce pravděpodobné, že Váš zaměstnavatel Vám již možná sráží nižší zálohu ze mzdy, pokud jste mu oznámila stupeň ID a stupeň průkazu OZP.

 
S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovala Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.