úprava koupelny

Dobrý den, prosím poraďte, mám přiznanou péči na svou maminku, která vlastní průkazku ZTP/P a doposud bydlela v domě který nechala napsat svému vnukovi a tam také měla trvalé bydliště, bohužel, její stav se zhoršil a proto jsme se rozhodla si ji vzít k sobě domů, mám na ní přiznanou péči , tím, že jsem si ji vzala k sobě ale potřebujeme upravit koupelnu, jedná s o sprchovací kout, čtu tady ,že se přispívá hlavně na práci spojenou s touto úpravou, zajímá mě jestli musí mít maminka trvalé bydliště u mě pokud by jsem o tento příspěvek zažádala,  do sprchovacího  koutu by jsem potřebovala madlo a sklopnou stoličku , pokud mám na to nárok tak si o to mám zažádat společně s úpravou koupelny nebo mi to může napsat ošetřující lékař?
 
Lída

Vážená paní Lído,

domnívám se, že je nutné, aby Vaše maminka měla alespoň přechodné bydliště u Vás. Jen Vás upozorňuji, že dávka se přiznává pouze na stavební bezbariérové úpravy. To znamená, že zařizovací předměty si musíte koupit sama. Ty Vám nemůže předepsat ani lékař.

S pozdravem

Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.
Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.