Společna domácnost a PNP

Dobrý den pane Kráso,chtěla jsem se na něco zeptat kamaradka bydlí s přítelem a ten pečuje o babičku mají uznaní III,chci se zeptat zda-li se počítají do příjmu ten příspěvek který pobíra ten její přítel jako pečující osoba a dále zda-li když mají společnou domácnost jestli se počítá i duchod babičky do minima asi jo že jo děkuju za odpověd  
 
Lucie

Vážená paní Lucie,

při posuzování příjmu společně posuzovaných osob se příspěvek na péči nepočítá, ale důchod babičky samozřejmě ano.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní,rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.