sociální pojištění

Dobrý den, prosím, můžete mi sdělit, jak je to s placením soc. pojištění, kdybych se odhlásila z ÚP? Mám ID I. st. - 50% snížení fyz. aktivity, jsem po obrně. V souč. době se starám o manžela, diaabetika, po částečné amputaci levé dol. končetiny (prsty a část nártu - červen 2012-srpen 2012 hosp.), rána se stále nezahojila, zatím se o sebe sám nepostará. Pracovala jsem do do r. 2012, v dubnu 2012  jsem dala výpověď ze zdr. důvodů a jsem evidována na ÚP.  pracuji od 20ti let, nyní je mi 55 let. Mnohokrát děkuji a přeji hezký den                     Kočvarová  
 
Ko?varová

Vážená paní Kočvarová,

pokud Vám bylo 55 let již v dubnu 2012, kdy jste se přihlásila do evidence ÚP, tak Vám budou počítány tři roky jako roky pojištěné na starobní důchod. Pokud jste ještě v té době nedosáhla uvedeného věku, je pravděpodobné, že Vám bude počítán pouze jeden rok. Doporučuji Vám, abyste se o této vvěci informovala na ÚP. Pokud nebudete soc. pojištění platit, nic neděje, pouze Vám nebudou přibývat roky pojištění.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, 

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.