Skarta

Dobrý den pane Kráso ,dnes jsem četla ,že skarty budou asi zrušené že jsou nezákoné,ještě by měli zrušit to jak vymyslel pan Drábek ,že budou lidé postižení od malička chodit na posudkovou kom.v roce 2015 když mají průkazku trvale .Jak se může postižení věkem zlepšit to mi hlava nebere ,ptám se Vás jestli o tom něco víte díky Vrbovska
 
ludmila Vrbovska

Vážená paní Vrbovská,

samozřejmě, že o věcech, o kterých píšete vím prakticky všechno. Pokud jde o sKarty, tak MPSV ČR zřejmě nechastá zastavit distribuci a čeká na to, že jej budou občané žalovat pro neoprávněné nakládání s osobními údaji. Pokud jde o platnost průkazu ZTP, datum 31. 12. 2015 je ještě daleko a já věřím, že bude přijata nová právní úprava, která tuto věc ještě změní.

S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.