sKarta

Vážený p. Kráso. Dnes mi od Unie Roska přišel přeposlaný e-mail od Vás, který vyzývá k tomu, abychom napsali ÚP doporučený dopis, že nesouhlasím s tím, že neoprávněně předává naše osobní údaje komerčnímu subjektu - České spořitelně. Já sama s sKartou také nesouhlasím, čekám každým dnem výzvu k jejímu převzetí a ráda bych Vás ve Vašem úsilí podpořila, ale kdo mi v tuhle chvíli zaručí, že o dávky nepřevzetím sKarty nepřijdu? Pobírám dávky hmotné nouze a pokud je jeden měsíc nedostanu, skončím na ulici, proto je to pro mě otázka holé existence. Kdo mi pak pomůže? Napadá mě, jestli to spíš není podnět ke stížnosti na Úřad na ochranu osobních údajů, eventuálně k nějaké petici a podání žaloby na stát. Děkuji za odpověď.
 
Jitka Tvrdková

Vážená paní Tvrdková,

chápu Vaši obavu, ale jsem přesvědčen, že v současné době žádný zákon neumožňuje zastavit výplatu sociálních dávek. Dnes jsem odeslal na svůj ÚP toto sdělení.

 

Vážení,

 

sděluji Vám, že vyslovuji svůj nesouhlas, a to v souladu s § 5, odst. 4 a odst. 8 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, s tím, aby moje osobní údaje byly z databáze Úřadu práce ČR poskytnuty dalšímu komerčnímu subjektu, například České spořitelně a.s. k dalšímu zpracování.

 

Domnívám se, že pokud takové znění doporučeným dopisem nebo podáním na podatelnu pošlete na svůj ÚP, nemůžou Vás sankcionovat.Samozřejmě Vás však nemohu k ničemu nutit a vše je jen na Vašem rozhodnutí.S pozdravem Václav Krása