S Karta

Dobrý večer, mám dotaz, když jsem dnes sledovala pořad pí-Jílkové, přišlo mě to, že Vaši protivníci jsou dobře zaplacený od Čs.spořitelny, jinak by takto nemohli mluvit,Jsem také ZTP, účet mám u PS a nevidím důvod, proč by mě částku na mobilitu nemohli zasílat na můj účet, jako doposud. Někdo z toho musí být dost dobře zaplacen,Ti co jsou zdraví a mohou se pohybovat těm se to mluví, ale co lidé, kteří bohužel,? Kdysi jsem lidem vyplácela peníze a vím, že jsem i s postiženýma chodila k bankomatu, protože někteří na to ani nevidí,ani to nemohou obsluhovat! I pan Varvažovský dává radu, že by se toto nemělo dít!! Myslím si, že je to protizákonné, přeci nás nemohou nutit do nějakých účtů! Kde žijeme??Oni si dělají co chtějí a my stále přihlížíme!!! děkuji Vám za odpověď  Co se stane, když S kartu odmítnu a budu trvat na tom, aby mě peníze chodily na můj účet, který nemám u Čs.spořitelny???Děkuji Vám V.J.
 
V?ra

Vážená paní Věro,

domnívám se, že je lepší si kartu vzít, protože oni by Vám skutečně pozastavili výplatu dávky. S argumentací, že dávku máte deponovanou na zvláštním účtu a jakmile převezmete sKartu, bude Vám vyplacena. My jsme rozhodnuti postupovat tak, že jakmile nám vnutí sKartu, tak podáme žalobu, a to na skutečnost, že jsme byli pokráceni na našich právech a nemohli jsme si vybrat svobodně banku, že sdělujeme zbytečně informace bankovnímu domu, které nemá bankovní dům mít. My chceme tuto žalobu připravit a rozesílat ji lidem, kteří převezmou sKartu. Zatím osobám se ZP karta není distribuována. Můžete sledovat webové stránky NRZP ČR www.nrzp.cz, kde budou tyto informace sdělovány. Pokud byste již převzala kartu a budete mít chuť jít do soudního sporu, slibují Vám, že NRZP ČR Vám maximálně pomůže. Nemůžeme však zastupovat klienty, nejsme advokátní kancelář. Chceme však připravit tak, aby pokud možno se klient obešel bez advokáta.

S pozdravem Václav Krása

 

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se změnou zákona o loteriích, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.