Rok 2018

Dobrý den chtěla bych se zeptat, pobiram na dceru ztp_p invalidní důchod, příspěvek na péči, příspěvek na bydlení, příspěvek na živobytí a doplatek na bydlení, přídavky na děti a mobilitu.manzel je zaměstnány od října 2018 má částku 12 200 Kč.musime si v roce 2019 dát daňové přiznání za rok 2018? Máme insolvenci.dekuji lenka
 
Lenka

Vážená paní Lenko,

Váš manžel, pokud má příjem z výdělečné činnosti, tak musí podat daňové přiznání i když začal pracovat až od října. Měl by si nechat převést přídavky na děti na sebe, aby měl slevu na dani z příjmů. Vy, pokud nepracujete, tak žádné daňové přiznání nepodáváte. Výdělky Vašeho manžela musíte také nahlásit na ÚP, který Vám může snížit některou z dávek hmotné nouze. Pokud to neuděláte, může je úřad vyžadovat vrátit, a to i exekučně. 


S pozdravem Václav Krása

Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.