prosím o pomoc

Dobrý den,mám syna se středně těžkou mentální retardací a atypickým autismem,bude mu letos 30let a sháním pro něho vhodnou pobytovou službu.Protože kromě tohoto postižení trpí i velkou duševní poruchou tak i když máme žádosti na více místech tak se setkáváme s tím že ho nikde nechtějí umístit.Doma už to nezvládáme,psychicky se hroutíme a tak jsme se o pomoc obrátily na magistrát a dokonce i na kraj,ale bohužel i tak se nám nedaří ho nikam umístit.Jsme už hodně zoufalí a tak se s prosbou o pomoc vyřešit tuto situaci obracíme na Vás jestli byste nám nemohl nějak poradit.Jsme z moravskoslezského kraje.Děkuji.
 
Lenka Badurová

Vážená paní Baďurová,

pomoci by Vám měl Krajský úřad. Bohužel, velmi dobře vím, že zařízení pro takto postižené, jako je Váš syn, prakticky neexistují. Jediné řešení vídím v tom, že mi na adresu v.krasa@nrzp.cz pošlete osobní údaje Vašeho syna, oskenovanou zdravotní zprávu a odpověď Krajského úřadu na Vaši žádost o pomoc. Pokud jste však na Krajský úřad nepsala a nemáte písemnou odpověď, je zbytečné, abyste mi výše uvedené podklady posílala. Důležité je, čím odůvodnil Krajský úřad odmítnutí pomoci, a abychom to měli písemně. 


S pozdravem Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovala Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.