Příspěvek na zaměstnávání OZP

Vážený pane Kráso, prosíme o informace, kdy budou změny v poskytování příspěvku na zaměstnávání OZP od 1.1.2019 dle §78 zákona o zaměstnanosti. Vzhledem k tomu, že od 1.1.2019 došlo k razantnímu navýšení minimálních a hlavně zaručených mezd, můžeme mít jako zaměstnavatel OZP velké problémy, pokud by zároveň nedošlo i k navýšení dotací dle §78. Předem děkuji za informace.
 
Petr Dostálek


Vážený pane Dostálku,

zatím to nevypadá moc dobře. Snažil jsem se, aby zvýšení příspěvku podle § 78, bylo schváleno v Senátu v rámci novely zákona o pobytu cizinců, kde je také novela zákona o zaměstnanosti. Zdá se však, že Senát tento návrh asi neschválí. V Poslanecké sněmovně je nyní novela zákona o zaměstnanosti, kterou podala paní poslankyně A. Gajdůšková. Kdy však bude zákon schválen není vůbec zřejmé. Snad se to podaří do poloviny roku, pokud ne, tak je jisté, že schválení může trvat dlouho.  


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása