příspěvek na péči a SD

Dobrý den. 15 let jsem se starala a pečovala o svého manžela(pobíral PnP 2. a později 3. stupně). Po celou dobu jsem se o manžela starala se svou dcerou. Já jsem však kromě této péče(byla jsem brána jako hlavní pečující osoba) pracovala po celou dobu i na poloviční úvazek. Jak to bude nyní při výpočtu mého starobního důchodu? Bude se při výpočtu výše důchodu k této péči přihlížet nebo se započítá pouze příjem z mého polovičního úvazku(jedná se o souběh péče s pracovním poměrem)? Začínám mít obavu z toho, že i když jsem celý život těžce dřela, nakonec skončím s almužnou. Děkuji za odpověď
 
V?rka

Vážená paní Věrko,

výpočet důchodu Vám bude proveden jednak z příjmů z Vaší výdělečné činnosti, ale také se přihlédne k výši příspěvku, kterou pobíral Váš manžel. Nelze však odhadnout jak vysoký důchod budete mít.


Rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na prohlédnutí reklam na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji. 

S pozdravem Václav Krása