přerušení pracovní neschopnosti

dobrý den stal se mi v únoru 2013 pracovní úraz a jsem po operaci kolene, kdy pracovní neschopnost stále trvá. Dnes jsem byl na kontrole u specialisty ortopeda, kterému jsem sdělil, že bolest v koleni stále trvá a po dohoidě s ním bude provedena revize kolene ( další art. operace ) , ale až za 2 měsíce z důvodu plného operačního plánu. To to jsem dnes sdělil svému obvodnímu lékaři, který si myslí, že jsem už dlouho doma a měl bych jít do práce s tím, že bych mohl neschopnost přerušit (a ty dva měsíce chodit do práce s omezením ) a pak v neschopnosti pokračovat. Dále mi bylo sděleno, že mě pošle na lékařskou posudkovou kontrolu, kde rozhodnou zda jsem schopen práce nebo ne? Tímto bych se chtěl zepta, zda je možné pracovní neschopnost přerušit  nebo skončit na uvedené 2 měsíce a  pak znovu pokračovat v řijnu 2013 po operaci v pracovní neschopnosti " v 60% platu jako doposud pro stejný pracovní úraz, který mi bude po skončení prac. nechopnosti dorovnán do 100% platu " nebo mi to bude nějak kráceno a nebo přerušit neschopnost nelze ( když se necítím pracovat v plné zatěži, ikdyž to mé povolání vyžaduje, mohu trvat na pracovní neschopnosti a nepřerušovat, neukončovat neschopenku po dobu těch 2 měsíců, kdy půjdu v říjnu na další operaci a v současné neschopnosti setrvat). děkuji za opověď Marek J.
 
Marek J.

Vážený pane Marku,

samozřejmě, že můžete znovu nastoupit do zaměstnání a po té pokračovat v pracovní neschopnosti. Nevím však, zda by nedošlo k tomu, že by Vám nebyla plně uznána náhrada za pracovní úraz. Tudíž Vám doporučuji, abyste spíše zůstal v pracovní neschopnosti. Váš lékař by měl akceptovat, to, že nejste schopen plně pracovat. Přesto Vám doporučuji, abyste se o této věci ještě informoval. například v občanské poradně.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.