pracovny uraz

Dobry den prosim vas velmi pekne o odpoved 28.4.2009 sa mi stal pracovny uraz v skusobnej dobe ,bola som dlhodobo PN a bol mi priznany CID po pracovnom uraze ,moj pracovny pomer zacal 3.4.2009 a po skonceni neschopnosti som dostala vypoved v skusobnej dobe a to k 2.6.2010 momentalne som na UP  V KLADNE . 9.2.2012 som mala prve sudne pojednavanie pretoze podnik mi nevyplacal [poistovna kooperativa] rentu a takysto naklady spojene s liecenim  po  pojednavani mi poistovna vyplatila rentu v prepocte 4602 kc  neviem ako sa dostali k vypoctu ale moj predpokladany zarobok je 17020kc a moj invalidny dochodok je 4980 kc prosim vas ako sa vypocitavat renta a aka by mala byt v mojom pripade a este vas prosim mam narok na odstupne  velmi pekne vam dakujem za odpoved
 
ANNA PERDOCHOVA

Vážená paní Perdochová,

předal jsem Váš dotaz do poradny NRZP ČR.

S pozdravem Václav Krása

 

Vážená paní,

 

obdržela jsem k zodpovězení vás dotaz, adresovaný  panu předsedovi.

 

Po prostudování Emailového dotazu, kde líčíte své problémy s výpočtem a vyplácením renty, s tím, že v současné době otázku vyplácení dorovnání rozdílu mezi nynějším příjmem a příjmem před úrazem řeší soud, mohu sdělit jen tolik, že renta se odvíjí od  stávajícího příjmu po úraze, u ID I. a II. stupně s připočtením tzv. fiktivního platu 6.000,-Kč a rozdíl potom by měl být dorovnán právě  za pomoci renty. Současně s úrazem souvisí další náhrady, včetně odstupného ve výši 12-ti měsíčních  hrubých mezd po zdanění.

Ve vašem případě se tedy, pokud jde o výši renty, k částce 4980,-Kč připočte  částka 6.000,-Kč, tj. v součtu 10.480,-Kč. Rozdíl by měl být  ona renta.

Jelikož mám  pouze všeobecné informace, nemohu být konkrétnější.

 

Bylo  by vhodné, abyste se mi ozvala na níže uvedené tel. čísle, a nebo mi zaslala svoje a já se Vám ozvu.

 

Tolik tedy a jsem s pozdravem

 

JUDr. Věra Dreslerová

Poradna pro osoby se zdravotním postižením a seniory NRZP ČR

tel.: 266 753 422

e-mail: dreslerova@nrzp.cz

www.nrzp.cz/poradna

Národní rada osob se zdravotním postižením ČR

Partyzánská 7, 170 00 Praha 7