pracovní úvazek- ČID

Dobrý podvečer pane Kráso, počet hodin 21 je základní týdenní úvazek na středních školách,s jeho snížením rovnoměrně klesá samozřejmě základní mzda, počet dní dovolené, případné odměny jsou rovněž kráceny. předmětem mého dotazu bylo rovněž, zda sociální skupiny, jak jsem uváděl: ženy samoživitelky, rodiny s dětmi, živitelé rodiny, mají prioritu při utváření úvazku před osobami se sníženou pracovní schopností. předem děkuji za vyřízení mé žádosti. s pozdravem františek
 
františek

Vážený pane Františku,

zákoník práce v §§ 240 a následujících, stanoví mimo jiné i pracovní dobu zaměstnanců závislých na pomoci jiných osob. To lze vztáhnout i na Váš případ. Doporučuji Vám, abyste si je prostudoval a na základě nic postupoval vůči zaměstnavateli.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se neustálým snižováním státní podpory, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.