pracovní úraz

Dobrý den, před půl rokem jsem měl těžký pracovní úraz s trvalými následky, po ukončení marodného, jsem v zaměstnání neprošel posudkovým lékařem a udělal zde velkou chybu, že výpověď jsem podal sám a až potom  zjišťoval, že jsem měl nárok na odškodné 12ti násobku průměrného platu. Ukvapeně podaná výpověď byla z důvodu vidiny  nového zaměstnání. Lze  ještě zpětně něco vymáhat případně se proti výpovědi do 15 dnů odvolat jak je uvedeno ve výpovědi? Můžete mi poradit na co mám všechno nárok kromě bolestného a úhrady výloh za léčení, které se již vyřizuje? Nerad bych se připravil o další možnosti, které mi náleží.  
 
Petr Mašek

Vážený pane Mašku,

pokud jste podal sám výpověď, tak opravdu nemáte možnost jakýmkoliv způsobem ji zvrátit, protože to byxlo Vaše rozhodnutí. Pokud budete mít jiné zaměstnání, kde budete vydělávat méně, než v původním zaměstnání, a to z důvodu zdravotních komplikací, mohl byste pravděpodobně požádat o vyplácení renty, což je doplatek do výše původní mzdy. Smaozřejmě s příslušnou valorizací.

S pozdravem Václav Krása

 

Vážený pane, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.